martes, 17 de enero de 2017

I Edició "Dia de la Muntanya Neta""


En una de les habituals reunions entre l'ajuntament de Vilamarxant, mediambient i la direcció del CAV  Senderistes Les Rodanes, es parlà de crear el Dia de la Muntanya Neta, es va fixar la data del 4 de desembre per portar-ho a terme per primer colp, per culpa del fort episodi de pluges, es va haver de suspendre i es va ajornar fins al dia 15 de gener. Uns dies abans s'obriren les inscripcions i al moment de tancar, s'havien inscrit unes 60 persones.


Des de l'organització, es reparteix la zona de Les Rodanes en quatre zones a netejar i es posa al capdavant de cada una un "responsable del club". Eixim tots junts de i per la passarela creuem el Barranc de Teulada, arribant a la zona esportiva, ací es fan dos grups, uns que van a buscar el Camí de Bassa Barreta i altres que ens enfilem a trobar el Cavallo dels Forners.


El grup del Camí de la bassa es divideix i uns netejaran la zona de les trinxeres del Clau, la ferraura cap a dalt de la Rodana del pic, baixant per la senda dels bandolers  fins l'albergue, altres es dirigiran cap als Cavallons i l'aljup dels caçadors per pista fins l'albergue.







El grup del Caballons  Forners també es divideix i uns pugen dalt La Rodana per la senda El Pintor baixant per pista, altres anem a trobar la pista del Racó de Zamora, senda la Bassa. En mig d'un ambient distes i mentre anem avançant, es va recollint tot allò que no hauria de trobar-se allí i que la manca de sensibilitat ambiental d'alguns ho fa possible.


A poc a poc, ens anem reagrupant tots els grups a l'antic Corral de Bassa Barreta hui en dia reconvertit en Centre d'Educació Ambiental i Alberg, allí ens han preparat entrepans de diferents ingredients als quals ens aprestem a fer desaparéixer ràpidament, entre mosset i mosset anem comentant com a anat el matí i on hem trobat més i on menys fems, el lloc és agradable i queda protegit del poquet aire que corre.




Dins les instal·lacions, s'exposen tot una sèrie de fotografies, fruit de 30 anys del seguiment de l'Àguila de panxa blanca per part de dos enamorats del tema, en ManoloAmbau i en Lluís Santamaria, que també obsequien al grup amb un audiovisual sobre el mateix tema que fa les delícies de l'auditori. Acabat l'acte, es posa fi a l'activitat i es dóna inici al retorn envers Vilamarxant.


Esperem que en l'edició d'aquest any que està prevista per al mes de setembre, es consolide l'activitat que sembla s'ha iniciat amb molt bona resposta per part de la gent conscienciada amb els temes ambientals.

Si voleu vorer un ampli reportatge de fotografies d'aquest dia solamente teniu que fer click en el següent enllaç: FOTOS DIA DE LA MUNYANTA NETA

No hay comentarios:

Publicar un comentario